Astronomi Havacılık ve Uzay Atölyesi

Astronomi atölyelerinde, öğrencilerde uzay ve evren merakı oluşturmak hedeflenmektedir. Örnek olarak bu atölyelerde; Dünya, Ay, Güneş, güneş sistemi gezegenleri, öte gezegenler, yıldızlar, meteorlar ve derin uzaya ait kavramlar uygulamalı etkinliklerle ve deneyler aracılığıyla işlenir.
Havacılık ve Uzay atölyelerinde, aerodinamik prensipler basit deneylerle öğrencilere kavratılır. Örnek olarak bu atölyelerde; havanın özellikleri, basitkopter, planör, sıcak hava balonu, insansız hava araçları ve roketler gibi çeşitli hava araçlarının çalışma prensipleri uygulamalı etkinlikler aracılığıyla keşfedilir.
6-8 Yaş Astronomi Atölye Temaları; "Dünyamız ve Evren", "Ay", "Güneş", "Güneş Sistemi", "Gezegenler", "Uzay Çalışanları", "Yıldızlar".
9-11 Yaş Astronomi Atölye Temaları; "Evren ve Biz", "Ay", "Güneş", "Güneş Sistemi", "Gezegenler", "Bulutsular".
12-14 Yaş Astronomi Atölye Temaları; "Gizemli Evren", "Dünyanın Yapısı", "Teleskop Yapımı","Uzay Çalışanları", "Gezegenler", "Güneş Sistemi", "Uydular", "Güneş Sistemi", "Öte Gezegenler".
6-8 Yaş Havacılık ve Uzay Atölye Temaları; "Havanın Özellikleri", "Havacılık", "Hava Taşıtları", "Uçma Prensipleri", "Uzay Teknolojileri".
9-11 Yaş Havacılık ve Uzay Atölye Temaları; "Havanın Özellikleri", "Havacılık", "Hava Taşıtları", "Uçma Prensipleri", "Aerodinamik", "Uzay Teknolojileri".
9-11 Yaş Havacılık ve Uzay Atölye Temaları; "Uzay Teknolojileri", "Uçakların Çalışma Prensipleri", ", "Uçma Prensipleri", "Aerodinamik" "GPS".
Teknoloji Atölyesi

Öğrencilerin robotik ve kodlama alanında kendilerini geliştirerek, üreten bir nesil olmalarını destekler. Örnek olarak bu atölyelerde; basit robot yapımı, film ve animasyon yapımı, mobil uygulama geliştirme, üç boyutlu modelleme ve üretim, photoshop, artırılmış gerçeklik ve enerji teknoloji uygulamaları yapılmaktadır.
6-8 Yaş Teknoloji Atölyeleri Temaları; "Kodlama ve Algoritma","Elektronik Programlama", "Robotik Projeler", "3B Modelleme", "3B Yazıcı", "Artırılmış Gerçeklik".
9-11 Yaş Teknoloji Atölyeleri Temaları; "Robotik Kodlama", "Elektronik Programlama", "Robotik Projeler", "3B Modelleme ve Üretim".
12-14 Yaş Teknoloji Atölyeleri Temaları; "Mobil Uygulama Geliştirme", "Robotik ve Kodlama", "Robotik Projeleri","Elektronik Programlama", "Enerji Teknolojileri", "Animasyon Yapımı", "Bilgisayar Dilleri".
Tasarım Atölyesi

Öğrencilerin kendilerini keşfetmesine, duygu ve düşüncelerini ifade edecek bir yol bulmasına olanak sağlar. Örnek olarak bu atölyelerde; resim, seramik boyama, dokuma, kanaviçe, etamin, epoksi takı, ebru, tezhip, minyatür, filografi, keçe, cam boyama, origami, ahşap boyama, kumaş boyama, taş boyama, mandala, afiş tasarım, kalemişi, kuru çiçek, tel bebek, makrome ve kaligrafi, ahşap tasarım gibi farklı sanat dallarına ait çalışmalar yapılmaktadır.
Tasarım Atölyeleri Temaları; "Portre Çalışmaları", "Seramik Boyama", "Cam Boyama", "Dokuma", "Mandala", "Takı Yapımı", "Geleneksel Türk Sanatları", "Taş Boyama", "Keçeden Ürün Tasarımı","Origami","Tel Bebek Yapımı", "Boya Baskı", "Kuru Çiçek Tasarımı", "Makrome", "Kalemişi".
Matematik Atölyesi

Matematik atölyeleri; öğrencilerin matematik bilimine ait ön yargılarını yıkmayı ve matematiksel kavramları oyunlar aracılığı ile farkına varmadan içselleştirmesini hedefler. Örnek olarak bu atölyelerde; doğal sayılar, tam sayılar, kesirler, ölçme, örüntüler, veri işleme, olasılık, simetri, geometrik şekiller, açılar, alan ve hacim gibi matematiksel kavramlar günlük hayat problemleri üzerinden, oyunlaştırma yöntemiyle işlenmektedir.
6-8 Yaş Matematik Atölye Temaları; "Sayılar", "Geometrik Şekiller", "Örüntüler", "Veri İşleme", "Zaman".
9-11 Yaş Matematik Atölye Temaları; "Kesirler", "Denklemler", "Geometrik Şekiller", "Açılar", "Alan", "Hacim".
12-14 Yaş Matematik Atölye Temaları; "Kesirler", "Oran-Orantı", "Simetri", "Alan", "Hacim", "Olasılık", "Örüntüler", "Diziler", "Açılar", "Geometrik Şekiller".
Doğa Bilimleri Atölyesi

Doğa Bilimleri Atölyesi içerisinde; ekoloji, fizik, kimya, ve insan biyolojisi alt dallarını barındırmaktadır.
Ekoloji atölyeleri; canlılara ve canlıların doğayla olan ilişkisine odaklanır. Öğrenciler mikroskop altında bitkiler, mantar ve hayvanlar âleminden çeşitli canlıları inceler ve eğlenceli etkinliklerle öğrendiklerini ürüne dönüştürürler. Örneğin bu atölyelerde; tohumlar, çiçekler, mantarlar, kuşlar, böcekler, doğadaki döngüler, kayaçlar ve permakültür gibi kavramlar incelenmektedir. Ayrıca, belirli günlerde doğa gözlemleri ve doğa gezileri yapılmaktadır.
6-8 Yaş Ekoloji Atölye Temaları; "Doğadaki İşleyiş", "Canlıların Birbirleriyle İlişkileri", "Doğa Gözlemleri".
9-11 Yaş Ekoloji Atölye Temaları; "Paleontoloji Bilimi", "Doğadaki Sistemler", "Doğal Olaylar", "Bitkiler, "Hayvanlar", "Mantarlar".
12-14 Yaş Ekoloji Temaları; "Permakültür", "Taşlar ve Kayaçlar", "Doğa Tasarımları", "Böceklerin Yapısı".
Fizik atölyeleri; öğrencilerin deneyler yaparak içinde bulunduğumuz evrenin işleyişi hakkında fikir yürütmesini ve her gün çevrelerinde gördükleri olayların nedenini sorgulamasını hedeflemektedir. Örnek olarak bu atölyelerde; kuvvet, enerji, hareket, dalgalar, optik, elektrik ve manyetizma alanlarına ait deneyler yapılmaktadır.
6-8 Yaş Fizik Atölye Temaları; "Batma Yüzme Olayı", "Kuvvet Enerji İlişkisi", "Yönünü Bulma", "Basıncın Etkileri".
9-11 Yaş Fizik Atölye Temaları; "Batma-Yüzme Olayı", "Kuvvet-Enerji İlişkisi", "Işık ve Optik", "Hareket".
12-14 Yaş Fizik Atölye Temaları; "Hareket", "Kuvvet-Enerji İlişkisi", "Optik", "Elektrik-Manyetizma".
Kimya atölyeleri; öğrencilerin madde ve maddenin özelliklerini çeşitli deneyler aracılığıyla keşfetmesini hedefler. Örnek olarak bu atölyelerde; maddenin özellikleri, atom, molekül, kristaller, kimyasal tepkimeler ile ilgili deneyler yapılmaktadır. Bunun yanında öğrenciler parfüm, diş macunu, krem atölyelerine katılarak kendi ürünlerini yaparlar.
6-8 Yaş Kimya Atölye Temaları; "Evimizdeki Kimya", "Eczacılık", "Atomlar ve Moleküller".
9-11 Yaş Kimya Atölye Temaları; "Evimizdeki Kimya", "Eczacılık", "Atomlar ve Moleküller".
12-14 Yaş Kimya Atölye Temaları; "Evimizdeki Kimya", "Eczacılık", "Atomlar ve Moleküller".
İnsan biyolojisi atölyeleri; insan fizyolojisi ve insan anatomisine odaklanmaktadır. Örnek olarak bu atölyelerde; hücreler, dokular, organlar, endokrin sistem, dolaşım sistemi, sindirim sistemi, sinir sistemi, genetik, duyu organları, tıp teknolojileri gibi gözlem ve etkinlik merkezli eğitimler verilmektedir.
6-8 Yaş İnsan Biyolojisi Atölye Temaları; "Vücudumuzu Tanıyalım", "Bakterileri Tanıyalım".
9-11 Yaş İnsan Biyolojisi Atölye Temaları; "Organlarımız", "Duyu Organlarımız", "Vücudumuzdaki Sistemler", "Kalıtım".
12-14 Yaş İnsan Biyolojisi Atölye Temaları;"Hücre," Kalıtım", "Vücudumuzdaki Sistemler", "Tıp Teknolojileri".