Bursa Bilim Merkezi

Hakkımızda


Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin vizyon projesi Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi, Türkiye’nin bilim ve teknoloji alanındaki gelişimine hız kazandırmayı ve bu kapsamdaki ilk örnek olarak tüm Türkiye’ye model olmayı hedeflemektedir.

Bursa’yı her alanda geleceğe taşıyacak projeleri bir bir hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan Bilim ve Teknoloji Merkezi, çocuklarımızın ve gen​çlerimizin bilim ve teknolojiye ilgisini çekmek, kolay anlaşılır ve eğlenceli bir şekilde bilimsel konuları sunmak amacıyla geliştirildi. Merkezde 14 farklı alanda yaklaşık 270 deney düzeneği ve özel tasarım galerileri bulunmakta. Ayrıca eğitim salonları, kimya ve fizik atölyelerinin yapıldığı laboratuvarlar, simülasyon cihazları, planetaryum, 3 boyutlu sinema salonları, Bilim Kafe ve BTM Dükkan`ın yer aldığı merkezde çocuklarımızı bilimsel kampların, atölye çalışmalarının, bilimsel şovların yapıldığı yoğun bir içerik beklemekte.


Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi İlkeleri;
Bilime Dokunmak
Yaparak & Yaşayarak Öğrenmek
Dokunmamak Yasaktır
Eğlenerek Öğrenmek


Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nin Hedef Kitlesi;
6-14 ve 14-18 yaşları arasındaki öğrenciler başta olmak üzere, 2-92 yaş aralığındaki toplumun tüm kesimi hedef kitlemiz arasında yer almaktadır.


Amacımız
Bursa Bilim ve Teknoloji merkezi gelişimini sürdürülebilir hale getirmek, toplumumuzun bilim toplumu haline dönüşmesine ve geleceğin bilim insanlarının yetişmesine katkı sağlamak.
Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi; Türkiye’nin bilim ve teknoloji alanındaki gelişimine hız kazandırmayı ve bu kapsamdaki ilk örnek olarak tüm Türkiye’ye model olmayı hedeflemektedir.

 

İçerik Yok

İçerik Yok

BTM Akademi


 

BTM Akademi hayallerini gerçekleştirmek isteyenleri heyecan verici bir serüvene davet ediyor. Aynı şeyi hedefleyen yetenekli insanların oluşturduğu bir ekiple kendi teknolojimizi kendi ellerimizle üretiyoruz.

Teknolojinin çığ gibi büyüdüğü ve hayatın her alanında etkin olduğu bu çağda yeni yetişen nesilden beklentilerimiz de artıyor. Sahip oldukları mesleki yeterliliklerin yanı sıra bu teknoloji çağın getirdiği becerilere de sahip olmaları fark yaratmalarını sağlayacaktır.

BTM Akademi yeni programıyla çocuklarımızın hem kodlama ve robotik alanında teknik bilgiye sahip olmalarını hem de 21.yy becerilerini kazanmalarını sağlıyoruz:

Eleştirel Düşünme-Problem Çözme

Bir sorunla karşılaştığımızda onu teşhis et, tanımla, çözüm üret!

Hayal Gücü

Dar kalıpların dışına çık, geniş bir perspektife sahip ol!

İletişim

Özgürce düşün ve fikirlerini hayallerini diğerlerine etkili bir şekilde anlat.

Takım çalışması

Büyük hayaller iyi bir ekip çalışmasıyla gerçekleşebilir. Ekibin üretken bir parçası ol!

Neler Öğreniyoruz?

  • Mikroişlemciler
  • Kodlama-Algoritma oluşturma
  • Elektrik-Elektronik Komponentler
  • Matematiksel işlevler
  • Arayüzler
  • Mühendisliğe Giriş
  • Teknoloji tasarımı-planlama-uygulama
  • Çözüm odaklı inovatif teknoloji üretimi

Neler yapıyoruz?

15 hafta süren akademi programı boyunca bireysel ve ekip çalışmaları ile toplam 5 projeye imza atacaklar:

Geliştirilmiş oyuncaklar

Kodlama ve robotik üzerine edindiğimiz bilgileri uygulamaya geçiyoruz. Dilediğimiz bir oyuncağımızı alıp onu çok daha marifetli bir robota dönüştürebiliriz.

Hareketli Robot Sistemleri

Robotlar artık elimiz ayağımız. Hayalimizdeki robotu tasarlayıp üretme vakti geldi.

Akıllı Araba

Kendi arabamızı üretmek ister miyiz? Elbette! Akıllı bir araba üretecek bilgiye sahibiz. Tasarlayalım, üretelim, binip gezelim.

Yenilikçi Ev Alanları

Odamızın nasıl bir teknolojiye sahip olmasını isterdik? Veya mutfağımızın, ya da banyomuzun… Hayal edelim, gerçekleştirmek artık kolay.

Akıllı Ev

O artık yalnız barınağımız değil, rahat etmemiz için tüm marifetini sergileyen dostumuz. Akıllı evimize tüm maharetlerini sergiletelim.

BTM Akademi eğitimi sonunda elde ettiğimiz birçok bilginin yanı sıra ürettiğimiz projeler de (akıllı araba ve akıllı ev hariç), kendilerini daha da geliştirmek üzere bizimle eve geliyor.

Eğitimi tamamlayan öğrenciler yeni projelerini geliştirmek üzere BTM Robotik Kulübü’ne üye olabilir ve projelerini bir üst lige taşıyabilirler.

Hazırsan Başlayalım!

Yaş: 8-14

Başlangıç tarihi: 24 Kasım 2018 (cumartesi günleri)

Saat: 1. Grup: 10:00-13:00 – 2. Grup: 14:00-17:00

Ücret: 1100 TL (Nakit ödemelerde 4 taksit imkanı bulunmaktadır.Kurumumuzu arayarak bilgi alabilirsiniz.)

SATIN ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

ÖNKAYIT İÇİN TIKLAYINIZ!

www.bursabtm.org

+9 0(224) 716 3740

*Öğrencilerin eğitimlere kendi bilgisayarlarıyla katılmaları gerekmektedir.​

 

Öğretmen Loncası


Öğretmenler Loncası Nedir?

Bilime merak duyan, öğrenmeye açık, bu konuda kendini geliştirmek isteyen tüm öğretmenlerin bir araya geldiği bir platformudur.

Öğretmenler loncasına kimler başvurabilir?
21. yüzyılın öğretmeni, kendi kültür ve değerlerine sahip çıkan ve bunlara katkı sağlayabilen, öğrencilerine bilimsel düşünmeyi öğreten, onlardaki merakı ve ilgiyi uyandırarak onların kendi çözümlerini bulmalarına kılavuzluk eden, geleceğe yönelik ihtiyaçlara göre öğrencilerini yetiştiren, teknoloji ve kitle iletişim araçlarını kullanabilen, kendini sürekli yenileyen, öğrencilere geri bildirimde bulunmayı alışkanlık haline getirmiş bir öğretim anlayışına sahip,21. YY.’ın öğretmeni kendi öz değerlendirmesini tarafsızca yapabilen, öğrenme ve öğretmeye açık, kendini bu noktada sınırlandırmayan ve en önemlisi mesleğini severek yapan bir niteliğe sahip olan ve bilimi gelecek nesillere ve topluma yayma amacıyla güdülenmiş kişiler.

Öğretmenler Loncası Programı Nedir?
Öğretmenler Loncası programı ile öğretmenlerin bilim iletişimi kavramını yaygın hale getirilmesinde rol oynayacağı, bilimi ve bilim uygulamalarını farklı-yöntem ve teknikleri ile iletimin elverişli hale getirildiği bir program olacaktır.    Öğretmenler loncası ile öğretmenlerin hizmet içi eğitimlerine katkı yapılmış ve bilimi aktarma ve anlatma yöntemlerinin zenginleştirilmesi amaçlanmaktadır.

Öğretmenler Loncasına Neden İhtiyaç duyulmaktadır?
Değişen günümüz koşullarında öğrencilerin teknoloji ile aynı adım atması, fakat öğretmenin daha geriden takip etmesi bilimi ve bilgi toplumunu sekteye uğratmaktadır. Her değişen teknolojiyi çağın gerektirdiği şekilde takip edip, eğitimin ve eğitimde uygulamalarının üst seviyelerde tutularak çalışılması önemli rol oynamaktadır.

Öğretmenler loncasında neden yer almalısınız?
Okul müfredatlarında yer alan bilgilerin uygulamaya dönüşmesi, yeni yöntem ve tekniklerin öğretim tekniklerinde eylem haline dönüşmesini sağlayacağından öğretmenler loncası gelişim sağlanabilecek bir programdır. Bu sebeple eğitimcilerin program içerisinde aktif rol almaları ile 21. Yy eğitim düşüncesi yakalanmış olacaktır.

Öğretmenler loncası programı ile üstün başarı ve isteğe sahip öğretmenler seminer, kongreler, projeler vb. alanlarda görev alarak yetkinliklerini arttırma yönünde tutum izleyebileceklerdir.

Öğretmenler loncasının planlanan eğitimleri

Uygulamanın yapılacağı aktif deney düzenek alanları

Yeni atölye uygulamaları ile müfredata uygun çalışmalar

STEM eğitimleri

STEM eğitici eğitimleri

21.  yy. becerilerini kavrayabilme ve bu becerileri yaygınlaştırmada rol alma

MONTESSORI eğitimleri

MONTESSORI eğitici eğitimi

Materyal tasarımı

Elektronik kitler ile ürün geliştirme

ARDUINO programlama ile yazılım

Yazılım destekli gökbilim eğitimi

Eğitim-öğretimde online uygulamalar

Ve daha fazlası…

Bu eğitimler ile kişisel gelişim ve yetkinliklerin arttırılarak daha verimli eğitici rolünde bireyler yetiştirilmesi amaçlanmaktadır.

Öğretmenler Loncasının yılda iki kez olmak üzere eğitim dönemi başlatması planlanmaktadır.

Öğretmenler loncası eğitim sertifikaları

Öğretmenler loncası programını başarı ile tamamlayan öğretmenler Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi onaylı katılım sertifikasını almaya hak kazanır.

Üstün başarı durumunda Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi bünyesinde proje ve etkinliklere katılma fırsatı yakalar.

Karanlık Oda


 

Karanlık Oda ismiyle de bütünleşmiş, birazcık karanlık ve baloncuklarla dolu bir odadır. Büyük küçük demeden çeşitli boyutlarda yapılan baloncuk gösteriyle minik ziyaretçilerimize ve ailelerine unutulmaz bir an yaşatır. Bubble Show olarak nitelendirilen gösterilerimiz hafta sonu tüm ziyaretçilerimize kapılarını açmaktadır. Ayrıca Karanlık Odada bulunan Cyber Class ile öğretmenler öğrencilerine üç boyutlu görüntülerle ders anlatabilmektedir. 

Minik Mucitler


Bilim ve Teknoloji merkezinde okul öncesi çocukların problem çözme,durumu algılama, analiz etme, el becerilerini kullanma ve kendilerini ifade etmeye yönelik çalışmalar yapılmaktadır. Bu çalışmalar çocukların el ve göz koordinasyonunu geliştirmeye ve kendi başlarına karar verebilen sorumluluk sahibi bireyler olmalarına katkı sağlamaktadır. Minik Mucitler alanımızda çocuklara özel masalar, sandalyeler, dolaplar ve oynarken öğrenecekleri materyaller mevcuttur. Hafta içi müfredata uygun okul öncesi gruplarına deney düzenekleri alanında anlatımlar yapılmaktadır. Bu kapsamda hafta sonları çocukların yaş gruplarına uygun ücretli ve ücretsiz atölye çalışmaları gerçekleştirilmektedir. Bu etkinlikler okul öncesi yaş gruplarına bilimi sevdirmek, merak duygusunu uyandırmak ve öğrenmeyi teşvik etmeyi amaçlamaktadır.

Bunun dışında okul öncesi gruplara yönelik planetaryumda eğlenceli ve bilimsel film gösterimleri yapılmaktadır.

 

Planetaryum


Gökyüzüne olan merakımız her daim var olmuştur. Gezegenleri, yıldızları ve ötesini görmek gözlemlemek bize hep heyecan vermiştir. Fakat gündelik hayat temposu ve şehirleşmenin getirdiği ışık kirliliği ile gökyüzü ile olan bağımız azalmıştır. Oysa gökyüzü bütün ihtişamı ve içinde barındırdığı güzellikleri ile hep oradaydı.

Türkçe olarak Gezegenevi veya Gökevi diyebileceğimiz Planetaryumlar, insanlara gökyüzünü ve ötesini daha rahat bir ortamda etkileyici şekilde sunmayı amaçlayan mekânlardır. Özel olarak hazırlanmış küresel bir kubbe altında belirli sayıda koltuk ve bir görüntüleme sistemi ile sanal bir gökyüzü oluşturulmaktadır.Bir Planetaryum da gökyüzündeki yıldızları, gezegenleri tanıyabilir, derin uzaya seyahat edebilir ayrıntılı olarak gökyüzündeki cisimleri görebilirsiniz.

Planetaryumlarda aynı zamanda farklı temalarda ve konularda bilimsel filmler de izleyebilirsiniz. Moleküller arasında veya bir okyanusun derinliklerinde gezebilir, doğanın işleyesini anlayabilirsiniz.Geniş bir konu yelpazesi olan Planetaryum gösterimleri eğitim hayatına da önemli bir katkı sunmaktadır.

Okul gruplarından öğrencilerin her yaş seviyesine uygun gösterimler yer almaktadır. Ayrıca öğrenciler merak ettikleri konulardaki sorularını eğitmenlere yönlendirebilecek fırsatı Planetaryumda bulabileceklerdir.

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi Planetaryumu 9 metre çapında kubbeye ve 60 kişilik koltuk kapasitesine sahiptir. Planetaryumumuzda farklı konularda birçok gösterim yer almaktadır. Aynı zamanda özel bir yazılım kullanılarak oluşturulan sanal gökyüzü eşliğinde interaktif gökyüzü anlatımı yapılmaktadır. Genel olarak gösterimlerimiz 15 dk ila 35 dk arasında sürmektedir.

Mobil Planetaryum:

Ayrıca Planetaryum heyecanının her kesime ulaşması adına bilim merkezimizde Ortalama 20 kişilik 4 metre çapında şişirilebilir planetaryum sistemimiz mevcuttur.

Gösterimler;

Eğitim atölyeleri, ayaküstü atölyeler ve bilim gösterileri bilim merkezlerinde gerçekleştirilen başlıca eğitsel etkinliklerdir. Eğitim atölyeleri, bilimsel konuları derinlemesine keşfetmek üzere bilim merkezi ziyaretçilerinin katılım sağladığı 1-2 saat boyunca süren eğitim etkinlikleridir. Sergiler, bilim gösterileri ve ayaküstü atölyelere dâhil edilmeyen bilimsel konuların derinlemesine öğrenilmesini sağlamak amacıyla

ASTRALİS

15 DK

GENEL

YILDIZLAR

MOLES

35 DK

ÇOCUK

GÖKYÜZÜ, AY, YILDIZLAR

ASTRONOMİNİN 3000 YILI

35 DK

GENEL

ASTRONOMİ TARİHİ, KEŞİFLER

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ

25 DK

GENEL

KÜRESEL ISINMA VE ETKİLERİ

DÜNYADAN EVRENE

(EVRENİN SIRLARI)

32 DK

GENEL

GEZEGENLER, BULUTSULAR, YILDIZLAR, ASTRONOMİ TARİHİ

GÖKYÜZÜ ANLATIMI

20-60 DK

GENEL

TEMEL ASTRONOMİ, FİZİK BİLİMİ, UZAY KEŞİFLERİ, GÜNCEL  GÖK OLAYLARI

 Kısa Gösterimler;

EVRENİN BOYUTLARI

13 DK

GENEL

IŞIK HIZI, DERİN UZAY, UZAKLIK

EVRENİN SAATİ

5 DK

GENEL

ZAMAN KAVRAMI, GÜNEŞ SİSTEMİ

UZAYDAKİ ŞEKİLLER

9 DK

ÇOCUK

GÜNEŞ SİSTEMİ VE GÖK CİSİMLERİNİN ŞEKİLLERİ

Deney Düzenekleri


Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi, çocuklarımızın ve gençlerimizin bilim ve teknolojiye ilgisini çekmek, bilimsel konuları kolay anlaşılır ve eğlenceli bir şekilde sunmak amacıyla geliştirildi. Merkezde 14 farklı alanda yaklaşık 270 deney düzeneği ve özel tasarım galerileri bulunmaktadır. Deney düzenekleri misafirlerin bilimsel becerileri ve anlayışlarını arttırmak için tasarlanmış olup MEB müfredatına uygun seçilmiştir. Müze formatının dışında olan bilim merkezinde tüm düzenekler bilim severleri, “DOKUNMAMAK YASAK” ilkesiyle, eğlenerek öğrenmeye ve bilimin serüvenine katılmaya davet ediyor.

 

 

 

 

İçerik Yok

Alan Gezileri


Sınıf dışı aktiviteler ve geziler ile öğrenmelerin yaşandığı ortamlar okul dışı öğrenme ortamları olarak adlandırılabilir. Günümüzde okulun duvarları yıkılmış; öğrenci öğrenmeleri çevre, müzeler, bilim merkezleri ve akvaryumlar gibi alanlarda da olamaya başlamıştır.

Okul dışı eğitim ortamlarından olan Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezinde ziyaretçiler özgürce keşfederek, kendi kendilerine öğrenerek ve gruplar arası etkileşerek iletişim kurulmasına olanak sağlayan merkezdir. 

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezinde günlük yaşantıda, çevrede olup biten her şeyi, doğa olaylarını, son teknolojik gelişmeleri, okullarda öğrenilen formüllerin somut örneklerini ve tarihteki gelişim süreçlerine kadar pek çok konuyu gözlemleyebileceğiniz, deneyerek kalıcı öğrenmeleri sağlayabileceğiniz deney düzenekleri ile eğlenceli ve verimli zaman geçirebilirsiniz.  Kalıcı öğrenmenin keyif alınarak, deneyerek ve gözlem yapılarak gerçekleşmesi için, Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezinin tüm deney düzenekleri ve gösterimleri, kişilerin aktif kullanımları ve katılımları göz önüne alınarak tasarlanmıştır.

Bursa bilim ve teknoloji merkezinde, grup ziyaretlerinin okul müfredatlarına göre gezilmesi gerek öğretmenlerin,  gerekse öğrencilerin informal öğrenme ortamlarını formal öğrenme ortamlarına çevrilmesine olanak sağlamaktadır.

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezinde planlı ziyaret gerçekleştiren grupların,  bilime ve fenne olumlu tutum geliştirilmesi için alan ziyaretleri aşağıdaki gibi gerçekleşmektedir:

Keşif Zamanı

Keşif zamanı MEB müfredatına uygun seçilmiş olan deney düzeneklerini ziyaretçi grubun sınıf derecesine göre teorik bilgilerin pratik uygulamalara dönüştürüldüğü zamandır. Öğrencilerin yaparak- yaşayarak öğrenmelerini sağlayan, merakını teşvik eden, zihinleri geliştirmek için bir eğitim metodu uygulayan bir zaman dilimidir. Bu zaman ziyaretin başlangıcında 30 dakika içinde gerçekleştirilir. Bu süre zarfında oluşturulacak kazanımlar dünyada hızla değişen teknolojik ortamda öğrencilere yaşam becerilerinin geliştirilmesi ve onların zihinsel açıdan güçlendirilmesinde yardımcı olmaktadır.

Bilim gösterisi

Bilim gösterisi; bilimsel farkındalık oluşturmak amacı ile merkezimize gelen ziyaretçilerimize kolay uygulanabilir ve anlaşılabilir deneylerin görsel sunumudur. Hedef kitlesi başta öğrenciler olmak üzere 2-92 yaş aralığındaki toplumun tümüne hitap etmektedir. Bilim gösterileri hedef kitleye öncelikle bilimi sevdirmeyi, bilimi sevdirirken öğretmeyi ve bilimi öğretirken eğlendirmeyi amaçlar. Deneyler bilim sahnesinde eğlenceli ve teatral bir şekilde sunularak bilimin aslında zor olmadığı hedef kitleye aktarılır. Deneyleri yoğun formüllerinden uzaklaştırıp ziyaretçilerin bire bir katılımıyla anlık gerçekleştirilen aynı zamanda eğlenirken öğrenmeye teşvik eden sunumlardır. Yaklaşık 30 dakika sürmektedir.

İnteraktif zaman

Bilim merkezinde geçirilen interaktif zaman öğrencilerin tamamıyla müze formatının dışında olduğu ve 'DOKUNMAMAK YASAK' kavramını benimsediği bir zaman dilimidir. Öğrencilerin deney düzenekleri üzerinde bulunan açıklama metinlerini okuyarak, anlayarak ve uygulayarak özgürce öğrenmenin doruğuna ulaştığı bir zamandır. İnteraktif zaman dilimi 30 dakikadır.

Sergiler

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezinde bulanan sergiler Keşif zamanı, Bilim Gösterisi ve İnteraktif zaman dilimlerinden sonra gerçekleştirebilecekleri alanlar olup bunlar Altın Çağ sergisi, Mars Sergisi, Dinozor sergisi gibidir.  Bu sergilerin dönemsel olarak değiştirilmektedir ve farklı şehirlerde bilim severler ile buluşması sağlanmaktadır.

Planetaryum: Planetaryum veya gezegen evi, güneşin, yıldızların, gezegenlerin ve gök cisimlerinin gerçek zamanlı görüntüsünün özel bir projeksiyon yardımıyla kubbe şeklindeki tavanın iç kısmının her tarafına 360 derece yansıtıldığı gösteri salonlarına verilen isimdir. Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi bünyesinde yer alan 10 metre çapında 65 kişilik Planetaryum ’da gökyüzünü keşfe bekliyoruz.

Simülatörler: 9 boyut ortamını yaşatan hareketli ve yüksek arttırılmış gerçeklik etkisi ile eğitimden eğlenceye kadar birçok filmin yer aldığı gösterimleri izlemeye ve yeni deneyimler yaşamaya Bursa bilim ve teknoloji merkezine bekliyoruz.

Sanal Gerçeklik Gözlüğü: Farklı bir gerçeklik deneyimi sağlayan ve bilgisayar tarafından oluşturulan sanal bir ortamdır. Sanal gerçeklik gözlüğü ile önceden uygun formatta çekilmiş videolar ve 360 derece hazırlanmış animasyonlar ile dünyanın herhangi bir harikası ya da heyecanlı bir yolculuğun sanki içindeymiş gibi hissederek izleyebilir ve sanal bir gezinti gerçekleştirebilirsiniz.

Sanal Sınıf: Geleceğin teknolojilerinin sınıf ortamlarında deneyimlendiği uygulama olan sanal sınıf uygulaması ile okullarda öğrenilen bilgileri arttırılmış gerçeklik ile üç boyutlu olarak gözlemlenebilmektedir.

Birdly: Uçuş rüyaları antik yunan döneminden bugüne kadar insanlığı cezbetmiştir. Bu hayaller için araçlar tasarlanmış kuşlar ve anatomisi bu rüyaların temel kaynağı olmuştur. Birdly arttırılmış gerçeklik cihazı insanoğlunun uçuş rüyasını gerçeğe dönüştüren eğlendirici ve eğitici uygulamadır.

Özel Sergileri


Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi'nde sabit deney düzeneklerinin yanı sıra tematik özel sergiler de yer almaktadır. Farklı temalarda özel olarak tasarlanan sergiler yılın belli dönemlerinde BTM ziyaretçilerinin ilgisine sunulmaktadır. BTM'nin kendi bünyesinde tasarlayıp ürettiği sergilerin yanısıra dünya çapında beğeni toplayan bilimsel sergiler de merkezimizde sergilenmektedir.

Sergilerimiz:

Altın Çağ

Görevimiz Mars

Randevu


Ahşap Atölyesi


Bilim Merkezinde Hafta sonu programlarında ahşap atölyesinde ailelerin ailecek kesme, yontma ve delme işlemi yaparak ahşaplara şekil verecekleri bir etkinliktir. Bu etkinlikte Çocukların Psiko-Motor becerilerini, Keşfetme duygularını, Tasarım oluşturma yeteneklerini ve Ebeveynleriyle kaliteli bir zaman, geçirmelerine imkan vermektedir. Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezinde her hafta sonu farklı ahşap etkinlikleri siz değerleri ailelerimizi beklemektedir.

BTM Ahşap Alanı için Etkinlik Kayıt masasından seansları öğrenebilir istediğiniz seansa ücretsiz kayıt yaptırabilirsiniz.

 

 

Bilim Gösterileri


Bilim Avcıları Bilim Gösterisi; bilimsel farkındalık oluşturmak amacı ile ziyaretçilerimize kolay uygulanabilir ve anlaşılabilir deneylerin görsel sunumudur. Hedef kitlesi başta öğrenciler olmak üzere 2-92 yaş aralığındaki toplumun tümüne hitap etmesidir. Bilim gösterileri hedef kitleye öncelikle bilimi sevdirmeyi, bilimi sevdirirken öğretmeyi ve bilimi öğretirken eğlendirmeyi amaçlar.

Bilim Avcıları Bilim gösterilerini temalı hale getirerek teatral bir şekilde sunumlarını gerçekleştirmektedirler.

  • Kimyasal Deneyler
  • Yanmalı Deneyler
  • Patlamalı Deneyler
  • Havalı Deneyler
  • Fen Deneyleri

 

İçerik Yok

BTM Dükkanı


BTM'de keyifli ve öğretici bir vakit geçirdiniz ve burada yaşadığınız tecrübeyi evinize de taşımak istiyorsunuz. Öyleyse sizi BTM Dükkan'a alalım. Farklı yaş gruplarına özel olarak tasarladığımız atölye kitleri ile ailecek kaliteli vakit geçirebilirsiniz. Bilimsel içerikli ürünler ve BTM hatıraları da edinebileceğimiz BTM Dükkan'dan aynı zamanda tüm etkinlik biletlerimizi de temin edebilirsiniz.  

width="1

Toplu Ziyaretler


Okullar

Neden Bilim Merkezine Gelmeliyim?

Okul öncesinden üniversiteye kadar öğrencilerin öğretim süreçlerinde sözel ve sayısal yeterliliklerinin
yanında yaratıcılık, eleştirel düşünme, problem çözme, iletişim gibi becerilere sahip olmaları gerekmektedir.  Öğrencilerimizin başarı ve hedeflerine ulaşabilmeleri için bilgiyi bilmelerinden ziyade bilgiyi kullanmaları beklenmektedir. 21. Yüzyıl ile birlikte öğrencilerin dijital bir çağ içinde yetiştikleri düşünüldüğünde örgün eğitim kurumlarında bu becerilerin oluşumunda Bilim merkezleri önemli bir köprü görevi görmektedir. Derslerde sıkıcı görülen anlaşılması zor konuların kazanımlarının eğlenceli bir şekilde eğitsel oyuncaklar görevi gören deney düzenekleri ile kazandırılması sağlanır. Deney düzenek alanları, Sergiler, sanal gerçeklik uygulamaları, Plenataryum, bilimsel atölyeler okulların faydalanacağı alanların başında gelmektedir.

Bilim Merkezinin Sınıfıma Kazandıracakları Nedir?

Bilim merkezlerinin eğitim programlarıyla ilişkilendirilmesiyle etkili öğrenmeler, kalıcı kavram kazanımı, tutum ve beceriler anlamında kazanımlar üst düzeyde olduğu gibi öğrencilerin çoğu zaman okul ortamında karşılaşmadıkları gerçek olayları gözlemleme ve bilimsel çıkarımlar yapma konusunda fırsatlar sunmaktadır.

Bilim merkezinde geçirilen zaman sonrasında öğrencilerin bilimi öğrenmede; anlama, hatırlama, kavramları kullanma, bilimsel süreç becerilerini uygulama gibi bilimsel farkındalık oluşturacak çalışmalarda bulunurlar. Uygulanan deney düzenekleri ile öğrenme anlamında somut yaşantıların artması, daha fazla duyu organının sürece dahil edilmesi öğrenmeyi kolaylaştırır.

Nasıl Bir Program Uygulanır?

Öğretim programında çeşitli disiplinlerde yar alan kazanımların bağlantılı deney düzenekleri ile eşleştirilmesiyle konunun pekiştirilmesi ya da önceden öğrenilen bilgilerin sonradan öğrenmeyi desteklemesi ilkesiyle kolay öğrenme sağlanmış olur. Öğrenciler yaparak ve yaşayarak özgürce deneyimleyerek deneyleri uygulama fırsatına sahip olurlar.  Bilim merkezindeki uygulamalar eğitimdeki yeni yaklaşımlar dikkate alınarak gerçekleştirilir.

Bilim Merkezine Ziyaretimde Neden Gezi Planı Hazırlamalıyım?

Öğretim programlarındaki okul dışı çevrelere düzenlenecek gezi faaliyetlerinin sayısının arttırılması öğrencilerin derse ve konuya karşı bilgi ve tutumlarını geliştirecek, kişisel ve sosyal gelişim üzerinde etkili olacaktır. Bu faaliyetlerin planlı yapılması gezinin verimliliğini arttıracaktır.  Bilim merkezinin ne olduğu ya da bilim merkezlerinde neler yapıldığının öğrencilere önceden öğretmenler tarafından bilgilendirilmesi yapılmadığında etkili bir alan gezisinin gerçekleşmesinde problemler yaşanabilmektedir.

Online okul randevusu almak için  TIKLAYINIZ

Aileler

Ebeveyn olarak belki de en keyifli ve faydalı görevlerimizden biri de çocuklarımıza zaman ayırmaktır. Anne ve babanın çocuğuyla birlikte olmasından çok çocuklarıyla nasıl vakit geçirdiği, duygusal ve sosyal gelişimlerinin desteklenmesi açısından çok önemlidir. Kaliteli zaman geçirmek adına Bilim Merkezine ziyarete geldiğinizde ve çocuklarınızın nasıl öğrenmeye başladıklarını gördüğünüzde teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin hedeflerinizi belirleyerek doğru iletişim şeklini merkezde yapılan etkinliklerle öğreneceksiniz. Çocuklarla doğru kurulan bilim iletişimi onların bilimsel aktivitelere gönüllü olarak katılım sağlamasını desteklediği gibi yaşamlarına uygun bilgi, becerileri oluşturmalarına da yardımcı olup, psikososyal gelişimlerine de olumlu etki eder.
Çocuklar; anne ve babalarıyla katıldıkları faaliyetlerde keşif, deneyimleme, merak ve yaratıcılık süreçlerini birlikte öğrenir ve değerlendirirler. Tüm ailenin katıldığı etkinlikler aile içi iletişim ve ilişkileri güçlendirirken aynı zamanda çocuk için zengin deneyimler sunar.

Birlikte bir atölyede bilimsel çalışmada yer alıp ya da deney düzeneğini uygulayıp, sergi ile bilim serüveninize devam edebilirsiniz.

 

Kurumlar

Bilim merkezinde kurum çalışanlarının bir arada vakit geçirecekleri ortamlar hazırlanır, ailelerine yönelik aktiviteler düzenlenir, aileleriyle bilimsel atölye çalışmaları yapılır ve kurumlar ile halk arasında bilim iletişimi kurmada aracı olur.
Kurumlar, kurum içi toplantılarında mekan seçimlerinde Bilim merkezinin eğitim salonunu kullanarak toplantılarını yapabilirler. Ayrıca motivasyon için çeşitli aktivitelere katılma fırsatı yaşarlar.Firmaların üretim tesislerindeki faaliyetlerinin basit ve yapılabilirlik açısından kolay üretim aşamalarını Bilim merkezinde gerçekleştirebilirler. Böylece üretim süreçlerindeki bilimsel bilgileri basitçe bilim merkezi ziyaretçilerine aktarmış ve toplumun bilimsel bakış açılarına da etki etmiş olacaklardır.

Eğitim atölyeleri, ayaküstü atölyeler ve bilim gösterileri bilim merkezlerinde gerçekleştirilen başlıca eğitsel etkinliklerdir. Eğitim atölyeleri, bilimsel konuları derinlemesine keşfetmek üzere bilim merkezi ziyaretçilerinin katılım sağladığı 1-2 saat boyunca süren eğitim etkinlikleridir. Sergiler, bilim gösterileri ve ayaküstü atölyelere dâhil edilmeyen bilimsel konuların derinlemesine öğrenilmesini sağlamak amacıyla

İletişim Bilgileri


Adres:

  • Altınova Mah. Fuar Cad. No:27 Osmangazi / Bursa (Yalova Yolu Buttim Fuar Alanı Yanı)

  • +9 0(224) 716 3740

  • +90 (224) 716 3096

  • iletisim@bursabtm.org

 

BTM Kafe


 

Düşünmek ve üretmek oldukça acıktırıcı. Enerji depolamak istediğinizde BTM Cafe nefis menüsüyle hizmetinizde. Ayrıca özel toplantılarınızı ve kutlamalarınızı yine BTM Cafe'nin zihin açıcı ortamında gerçekleştirebilirsiniz.

Bilgi ve rezervasyon için: 0224 716 37 60

 

Bursa Bilim Merkezi Haberleri

Bursa Bilim Merkezi Duyuruları

Bursa Bilim Merkezi Etkinlikleri

'27 Temmuz 2024 Cumartesi' tarihi için bir etkinlik bulunmamaktadır.