Dünyayı daha güzel görelim teması ile yola çıkmaktayız
Herkes için bilim merkezi; “bilimi her yaştan, her kökenden ve tüm farklılıklara rağmen gerçek kılmak” ile ilişkilendirilir. Bu kapsamda Bursa Büyükşehir Belediyesinin destekleri ile Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi; Türkiye’deki bilim merkezlerine örnek teşkil edecek çalışmalar yürütmektedir.
Bursa Bilim ve teknoloji Merkezi'nde; Mithat Enç Özel Eğitim Ortaokulu 3. sınıf ve 4. sınıf görme yetersizliği olan öğrencilere Kafkas Üniversitesi Öğretim üyesi Doç. Dr. Mustafa Şahin Bülbül hocamız tarafından sınıf düzeyine uygun anlatım yapılarak interaktif uygulamalarla “Engelsiz Bilim” atölye çalışmaları yapıldı. DNA onarımı araştırmaları sayesinde 2015 Nobel Kimya Ödülü'nü kazanmış olan bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar; Doç. Dr. Mustafa Şahin Bülbül hocamız tarafından tanıtıldı aynı zamanda çocuklar tarafından basit malzemelerle DNA modeli oluşturuldu.
Programın ikinci bölümünde ise bir sınıf uygulaması gerçekleştirildi. Panayır Ortaokulundan 27 kişilik sınıfta görme yetersizliği olan kaynaştırma öğrencileri birlikte ile engelsiz bilim atölyeleri gerçekleştirildi. 8. Sınıflar ile yapılan bu çalışmada bilimin doğası, bilim insanı, bilimsel süreç becerileri işlenerek bilimsel konulara da farkındalık sağlandı.
Aynı zamanda Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi, Resmeden Renziye İsmihan ve Betimleyen Büşra Altun tarafından görme yetersizliği olan bireyler için Braille alfabesi betimlenerek özel hazırlanan 11 resimden oluşan “Erişilebilir Sergi” ye ev sahipliği yaparak Bilim merkezi'nde özel gereksinimli bireylerden görme yetersizliği olan öğrenci ve ziyaretçilerimizin yüksek oranda faydalanması amaçlanmaktadır. “Erişilebilir Sergi” ve Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi'nde 22 Ekim – 4 Kasım 2019 tarihlerinde sergilenecektir.
“Her çocuk özeldir.”